Dinsdag 3 september
Door: Arie & Heiltje
Blijf op de hoogte en volg Arie & Heiltje
03 September 2024 | Frankrijk, Peyriac-de-Mer
De een na de laatste dag en we zijn in El Masnou in Barcelona!
Vanochtend werden we wakker om 7.30 u, geen zon en maar 17 gr. Lange broekenweer!
We hadden gepland om naar een camping in Pézenas te rijden. Ongeveer 260 km.
Vanaf Clermont Ferrand loopt de A75 tolvrij naar de kust. Een prachtige weg met gedeelten van 1100m hoogte. Onderweg zie je de “GARABIT” een ijzeren, bruine treinbrug gebouwd door Eifel! Op de terugweg zal ik een foto nemen. Want op de heenweg moet je omkijken om hem te zien, ooit zijn we een keer naar de voet van de brug gereden. Indrukwekkend! En je herkent de bouw van de Eiffeltoren.
Halverwege de A75 kom je de imposante brug van Millau tegen. Ik heb een foto genomen
maar het regende dus hij is niet erg goed te zien. Vroeger, toen mijn moeder nog in Spanje woonde en wij naar haar toe gingen, liep de weg door het dal waar Millau in ligt. Dus helemaal naar beneden én weer naar boven. Het heeft jaren geduurd eer de brug klaar was en ieder jaar zagen wij hem een stuk langer worden. Onvoorstelbaar wat een werk! Ik doe er een foto bij van internet.
doordat wij zo lekker opschoten op de A75 en omdat het niet zo warm was, waren we al om 13.00u bij Pézenas. Te vroeg om te stoppen. Dus eerst maar gaan lunchen op het parkeerterrein van een Mc Donalds met een patatje en een McShake, lekker.
Een nieuwe camping opgezocht en maar weer verder. Het werd toen wel weer erg warm en tegen de tijd dat we op de camping arriveerden was het 30gr.
Nu zit ik buiten onder de luifel, af en toe een paar druppels, weinig zon en een lekker windje. Goed uit te houden. Arie zit natuurlijk weer in de camper, hij kijkt naar de Vuelta!
Beste mensen dat was het weer voor vandaag! Groeten van ons beiden en van Kim die het, denken we, nog steeds naar haar zin heeft want ze klaagt niet!
03 September 2024 - 16:45
Ria Steentjes:
Fijn dat jullie zo opgeschoten zijn.Ja ik weet ook nog dat we vroeger bij Millau door de stad heen moesten.Met die brug werdt het een stuk eenvoudiger.
03 September 2024 - 20:06
Georgette:
Zo jullie zien wel heel wat moois onderweg.De foto's zijn ook mooi.Goede reis maar weer.voor morgen
03 September 2024 - 21:03
Reiny Van Schie :
Lekker zeg zo gaat het goed nog een paar dagen en dan ben je er wat spannend allemaal
lekker hoor af en toe een buitje is ook niet erg
maar een fijne dag voor morgen groetjes samen [e-1f338][e-1f44d]