7e reisverslag
Door: Heiltje
Blijf op de hoogte en volg Arie & Heiltje
16 Mei 2016 | Spanje, Barcelona
Ook is het lekker weer hier, jullie hebben het gehad en nu hebben wij het. Natuurlijk was het in Peñiscola lekker maar het was geen vast weer en de temparatuur was in de schaduw best wel fris. Hier is het zomer, heerlijk! De hele dag zitten we buiten en ik slaap zo lekker! Ja wat wil je.... Hele dag buitenlucht en het ruisen van de zee!
Vorig weekend zijn we hier aangekomen en natuurlijk kwamen Ernst en Marga snel kijken, we hebben gezellig in het restaurant hier gegeten en het was fijn hen weer te zien. Afgelopen vrijdag kwamen ze weer en brachten Marga's ouders, Margarita en Jose Maria mee. Ze kwamen tegen vijf uur en zes mensen in de camper is wel een beetje veel dus hadden we al tegen elkaar gezegd dat we weer naar het restaurant zouden gaan voor tapas en drankjes, lekker makkelijk zodat Arie niet voor extra boodschappen er op uit hoefde.Het was net die middag slecht weer, harde wind en af en toe een buitje. Wij met zijn zessen naar het restaurant en wat denken jullie.... Pas om 19.00 uur open!!! Dat hebben wij weer. Hier is het nog voorseizoen en nu blijkt dat alleen in het weekend het de hele dag open is. Wat nu. Proppen in de camoer dan maar.
Jose Maria met Marga op het kleine bankje, Margarita in Arie's stoel, Ernst op mijn douchebankje wat we altijd meenemen, Arie op een viskrukje en ik in mijn stoel. Luna op haar plekje bij de zijdeur en Elvis ergens onder de tafel, gelukkig hadden Ernst en Marga hun hond thuis gelaten hahaha. Nou nou, zien jullie het voor je? Dakraam open voor de frisse lucht want het was in een mum van tijd bloedheet.
Arie en Ernst gingen naar de campingwinkel, die wel open was, voor sapjes, Spaanse worst en chips. Veel bijzonders was daar niet te koop. Maar we hadden wat te eten en te drinken.
Het was reuze gezellig en er werd wat afgekletst. Spaans, Engels, Nederlands, alles door elkaar. De ouders van Marga spreken een beetje Engels en Marga natuurlijk goed Nederlands, dus dat ging prima.
Margarita bracht een heerlijke zelfgebakken tortilla con cebolla (met ui) mee, dus toen iedereen weer was vertrokken hebben wij wij stuk daar van opgegeten, we hadden nog een kop zelf gemaakte tomatensoep van de vorige dag dus Arie was vrijgesteld van koken!
Het is zo lekked hier dat ik eigenlijk helemaal niet mis dat ik niet de camping af kan. De ingang/uitgang ligt namelijk aan de grote weg, daarnaast loopt een platgetreden paadje, maar ik moet met mijn rolstoel over de pechstrook en dat is geen pretje. Ik heb het echter zo naar mijn zin dat we besloten hebben er nog een weekje aan te plakken en nu pas volgende week maandag 23 mei de terugreis naar Nederland aanvangen.
Arie heeft de afgelopen week al paar keer op zijn racefiets gefietst en ook boodschappen doen is een goede training want naar de dichtsbijzijnde supermarkt is het ongeveer 11 kilometer! In de campingwinkel kopen we alleen vers brood want wij zijn zuunig!
Ik vind het ook gezellig dat de fietsrondjes niet zo groot zijn. Arie is meestal al na twee uur weer terug. Groter zijn de rondes niet zegt hij.
In een van de eerste verslagen schreef ik dat wij geen RTL 7 konden krijgen omdat Canaldigitaal van Astra 1 naar Astra3 is verhuisd. Ik heb van alles geprobeerd maar kon geen Astra 3 krijgen. Dus kon Arie niet op maandag en vrijdag naar VI kijken, naar Johan en consorten. Vond hij niet leuk!!!! Zelfs een voetbalwedstrijd heeft hij gemist! ik dacht dat onze apperatuur niet geschikt was voor ontvangst van Astra 3 dus moest hij wachten tot dat we weer thuis zijn. Maar.... Ik geef het natuurlijk niet snel op en wonder boven wonder is het me toch gelukt om Astra 3 te krijgen en dus ook RTL 7, vraag me niet hoe Ik het heb gedaan, we hebben het en Arie is weer gelukkig met zijn favoriete programma!
Verder heb ik niets te vertellen, geen bijzondere dingen meegemaakt, gewoon lekker genieten van het mooie weer, de zon en de zee!
We hopen dat het bij jullie ook weer snel mooi weer wordt! Het liefst tegen de tijd dat wij terug komen hahaha!
Groeten van ons beiden en de meisjes die het volgens mij zo naar hun zin hebben dat ze ook niet naar huis willen, net zoals ik!
16 Mei 2016 - 19:20
Georgette:
hallo luitjes, fijn dat jullie lekker zomerweer hebben.Hadden wij vorige week. Wij zijn dit weekend naar Gorssel geweest wij hadden de kachel aan en onze winterjas wat een verschil hè? -
16 Mei 2016 - 20:16
Nelleke:
Fijn dat je zo geniet! Wij ook hier bij Cees.
Alleen is het hier stervens koud ! -
16 Mei 2016 - 22:19
Reinyvanscchie:
Hoi heiltjeen Arie
Gezellig weer een bericht wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben .
Ja maar vakantie is ook zo leuk.
Wij hebben het ook zo fijn gehad in Turkijen.maar een week gaat snel .
Nou wel gezellig dat Ernst. Lang is geweest doet een mens altijd goed als je kind komt.toch
Verder hier hetzelfde monigue gaat net weg heeft hier gegeten .die had gefietst rondje Tilburg
Het gaat jullie goed en nog veel gezellig heid groetjes van Jaap en reinyXxxxxxx -
17 Mei 2016 - 07:33
Marianne Werder:
Hallo in Spanje,
We hebben vaan de week nog een e-mail gestuurd dus verder weinig nieuws hier.
We gaan onze nieuwe fietsen lekker uit proberen als daar tijd voor is.
Lekker genieten en tot juni dan ?
Reinhard en Marianne -
19 Mei 2016 - 22:06
Ruud En Mary:
Jullie maken weer van alles mee. En dan straks ook nog je verjaardag in het Spaanse zonnetje. Veel plezier.
M&R